duminică, 11 septembrie 2016

Reţetă friptură de miel în vin

Ingrediente pentru friptura de miel în vin:

  • 700 g pulpă de miel;
  • 1 ceşcuţă cu vin roşu.
Pentru marinată:
  • 3 căţei de usturoi;
  • 2 linguri cu muştar;
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie;
  • 2 linguriţe cu sos de soia;
  • 2 linguri cu ulei de măsline extra virgin.

Modul de preparare a fripturii de miel în vin:

  1. Într-un castron, frecaţi energic usturoiul zdrobit cu muştarul. Adăugaţi treptat zeama de lămâie, sosul de soia şi ulei de măsline extra virgin. Ungeţi bucata de carne cu marinata astfel obţinută şi lăsaţi-o la rece o oră.
  2. Aşezaţi bucata de carne într-o tavă stropită cu ulei, acoperiţi cu folie de aluminiu şi daţi la cuptor 30 de minute. Îndepărtaţi folia şi stropiţi cu vinul roşu. Mai lăsaţi la cuptor aproximativ două ore. Stropiţi din când în când cu apă călduţă şi sosul format în tavă. Serviţi friptura alături de legume coapte şi salată de ridichi.





Reţetă panna cotta cu zmeură

Ingrediente pentru panna cotta cu zmeură:

  • 350 ml băutură din ovăz;
  • 100 ml lapte de cocos;
  • 2 linguri cu agar-agar fulgi;
  • 2 linguri cu zahăr;
  • o jumătate păstaie de vanilie.
Pentru sos:
  • 200 g zmeură zahăr;
  • 1 lingură cu zahăr.

Mod de preparare panna cotta cu zmeură:

  1. Puneţi pe foc cele 200 g de zmeură cu zahărul şi lăsaţi-le până ce obţineţi un sos bine legat.
  2. Separat, puneţi pe foc băutura cu ovăz din fulgi agar-agar. Imediat ce a început să fiarbă, opriţi focul şi lăsaţi fulgii să se înmoaie 30 de minute. Adăugaţi apoi laptele de cocos, zahărul şi seminţele din păstaia de vanilie. Amestecaţi energic şi puneţi din nou pe foc pentru zece minute.
  3. Lăsaţi să se răcorească, apoi repartizaţi compoziţia în pahare. După ce s-a întărit, puneţi deasupra câte o lingură cu sos şi daţi la rece 30 de minute. Înainte de servire, aşezaţi deasupra zmeură presărată cu puţin zahăr pudră.





sâmbătă, 10 septembrie 2016

Mod de preparare tiramisu

Ingrediente pentru tiramisu:

  • cacao;
  • sare;
  • pişcoturi Savoiardi;
  • 50 grame cafea;
  • 80 grame vin Marsala;
  • 100 grame zahăr;
  • 220 grame ouă;
  • 500 grame mascarpone.

Modul de preparare a prăjiturii tiramisu:

  1. Separaţi albuşurile de gălbenuşuri.
  2. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul.
  3. Bateţi albuşurile cu puţină sare.
  4. Amestecaţi brânza mascarpone cu gălbenuşurile.
  5. Incorporaţi albuşurile spumă în crema de mascarpone.
  6. Amestecaţi vinul Marsala cu cafeaua.
  7. Înmuiaţi pişcoturile în amestecul de vin cu cafea şi aranjaţi-le pe un platou.
  8. Alternaţi straturile de cremă de Mascarpone cu straturile de pişcoturi.
  9. Deasupra, mai puneţi un strat de cremă de mascarpone.
  10. Presăraţi cacao deasupra şi puneţi totul la frigider.
  11. Serviţi la o temperatură de 6-8 °C.

Timp de preparare tiramisu: 60 minute.