duminică, 25 mai 2014

Reţetă coaste de porcINGREDIENTE:
  • 500 g coaste de porc;
  • 2 cepe;
PENTRU MARINATĂ:
  • 250 ml oţet;
  • 1 pahar cu vin;
  • 1 ceapă mare;
  • 1 morcov;
  • câţiva căţei de usturoi;
  • 10 boabe de piper;
  • 2-3 foi de dafin;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • sare.

MOD DE PREPARARE:
  1. Într-un castron, amestecă vinul cu oţetul. Adaugă ceapa tocată julien, morcovul tăiat în rondele, boabele de piper, usturoiul zdrobit, foile de dafin, un praf de sare şi pătrunjelul tocat fin.
  2. În marinata astfel preparată, pune bucăţile de coaste spălate. Lasă-le la rece până a doua zi.
  3. Aşază-le într-un vas termorezistent împreună cu ceapa tăiată în patru. Stropeşte-le cu puţin ulei şi apă. Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi dă la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 45 de minute.
  4. Serveşte-le fierbinţi, cu sos de roşii amestecat cu câţiva căţei de usturoi zdrobiţi şi un praf de piper.