joi, 6 decembrie 2012

Reţetă culinară: friptură de porc aromată

• Număr de porţii: 4
• Timp de preparare: 70 min.
• Complexitate: redusă.

Ingrediente:
  • 500 g pulpă de porc fără os
  • 5 căţei de usturoi
  • 300 g cartofi
  • 40 ml ulei
  • busuioc
  • sare

Mod de preparare:
Spală bucata de carne, şterge-o cu un şervet curat şi cresteaz-o din loc în loc cu un cuţit bine ascuţit.

În fiecare crestătură, bagă uşor câte o feliuţă de usturoi. Unge carnea cu ulei şi condimenteaz-o cu sare şi busuioc.

Aşază carnea într-un vas termorezistent. Adaugă cu o ceşcuţă de apă şi lasă la cuptor până se pătrunde. Din când în când, stropeşte friptura cu sosul format în tavă. Serveşte alături de rondele de cartofi copţi.
Ştiai?
Usturoiul scade tensiunea, întăreşte sistemul imunitar, te apără de infecţiile cu bacterii şi virusuri, contribuie la diminuarea colesterolului, tonifică muşchiul inimii.