sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Reţetă culinară: Tort cu figurine

• Timp de preparare: 55 minute
• Timp de aşteptare: 6 ore.

Ingrediente:
  • 500 ml lapte
  • 50 g gelatină ali­mentară
  • 400 g zahăr
  • 10 pliculeţe de vanilie
  • 10 ouă
  • 600 ml smântână dulce sau frişcă Hulala
  • 1 compot de caise jumătăţi
  • figurine
  • jeleuri

Mod de preparare:
Se pune gelatina la înmuiat în puţină apă rece.

Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul, vanilia, se adaugă laptele, coajă rasă de porto­cală şi se fierbe la foc mic, ames­tecând până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se adaugă gelatina, ames­tecând până se topeşte.

Se bat spumă cele 10 albuşuri şi se ames­tecă cu smântâna bătută şi ea cu mixerul, apoi se amestecă şi cu cre­ma (călduţă) cu gelatină. Se adaugă caisele scurse şi tăiate mai mic şi se toarnă într-o formă cu fundul detaşabil (e bună şi o cratiţă mare, căptuşită cu o folie de celofan până peste margini).

Se dă la rece 6-7 ore, apoi se răstoarnă şi se ornează cu figurine şi jeleuri.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu